Don Carlos az eSzínház Fesztiválon

Szeptember 22. és október 1. között harmadik alkalommal rendezik meg az eSzínház Fesztivált, amelyre idén a Don Carlos előadással nevezett a Radnóti Színház.
Az eSzínház Fesztiválon minden évben díjazzák a Radnótis előadásokat. Két évvel ezelőtt a zsűri a MOLIÈRE – the passion főszereplőjének, Pál Andrásnak ítélte oda a legjobb férfi főszereplő díját, tavaly pedig a közönség szavazta meg legjobb előadásnak a Gina című produkciónkat.
Nézzék idén is ezt a remek seregszemlét, és szavazzanak a legjobbakra!

A Don Carlos történetének középpontjában hatalmi játszmák, generációs harcok, titkok és csalárdságok állnak. A darab fő kérdése: megmaradhat-e az egyén szabadsága, van-e lehetőség a kitörésre, a menekülésre? Friedrich Schiller örökérvényű drámáját Nagy Péter István állította színpadra László Zsolt, Nagy Márk, Baki Dániel, Mészáros Blanka és Sodró Eliza főszereplésével.
A Don Carlost már csak online lehet megnézni, a darab – további 12 előadással együtt – az eSzínház felületén, a fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthető, akár egyedi jegyvásárlással, akár bérlettel szeptember 22. 19.00-től október 1. 23.59-ig.

A Don Carlosban szinte mindenki az ember ellen támadt állam ketrecének foglya. Mindenki tágabb teret szeretne, mindenki ki akar törni. A menekülési vágyat legélesebben a fiatalok artikulálják – mint a felvilágosodás nagy álmát a szabadság, egyenlőség, testvériség birodalmáról. A Don Carlos a legfelszabadítóbb és legfájdalmasabb mű ennek az álomnak a nagyságáról és lehetetlenségéről.” | Nagy Péter István

Fotók: Dömölky Dániel