Búcsú Börcsök Enikőtől

Mindannyiunk által szeretett kollégánktól, a legjobb színésznők egyikétől, egy kiváló embertől és a Radnóti Színház tiszteletbeli tagjától, meleg szívű barátunktól búcsúzunk Valló Péter nekrológjával.

Börcsök Enikő halálára

Hozzánk is tartozott, a Radnótihoz. Nagyon sok szeretetet kaptunk tőle és – abban bízunk, ha most lenéz ránk, valahonnan a felhők közül azt gondolja: én is nagyon sok szeretetet kaptam a Radnótisoktól. Mert mi tényleg nagyon szerettük. Amúgy nem is lehetett nem szeretni.
Börcsök Enikő igazi nagy színésznő volt, ritka tüneménye a teremtésnek, de ennek semmi jelét a csodálatos alakításokon kívül nem adta. Egyszerű volt, természetes és őszinte. Nem kívánt magának előjogokat a tehetség okán, és nem nézett le senkit azért, mert annak nem adatott annyi az isteni szikrából, mint neki. Mert annyi nagyon keveseknek adatott. Igazi különlegesség volt játékának mélysége, csodás humor mellé megrendítő drámai erő és mindez nagyon igazul.
Nagyon nehéz most mindenkinek, aki őt szerette és ilyenek a magyar színház- és filmművészetben rengetegen vannak. Velük együtt mi, Radnótisok is biztosan érezzük: pótolhatatlan veszteség ért minket.

a Radnóti Színház társulata

2021. január 28.

fotó: Dömölky Dániel és Koncz Zsuzsa