100. előadás a Vágyvillamosból

2011-ben állította színpadra Zsótér Sándor Tennessee Williams A vágy villamosa című darabot, amit Ungár Júliával dolgoztak át maivá, és Vágyvillamos néven január 14-én éri meg a 100. előadását. Blanche szerepét Kováts Adél játssza, amiért 2012-ben a POSZT legjobb női alakításáért járó díjat nyerte el, ugyanekkor a darab elvitte a legjobb rendezésért és legjobb díszletért járó díjat is. Kowalski szerepét már egy éve Pál András vette át Csányi Sándortól, új színt hozva a kapcsolati dinamikába. A közönség kitartóan szereti ezt az előadást, ahogy mi is. Sándor L. István néhány méltató mondatával köszöntjük a 100. előadás-születésnapot:

“… az első pillanattól kezdve az emberi hitelességre törekedtek. Azaz a figura igazságtartalmát próbálták alátámasztani, és nem az emögött meghúzódó társadalmi mentalitást kutatni. Ennek eredményeként Blanche sokkal őszintébb figurává vált, mint bármelyik korábbi előadásban.
Kováts Adélnak már az első megszólalása is azt jelzi, hogy teljes színészi személyiségével a figura mögött áll, hitelt ad neki, saját közléseiként fogalmazza meg a mondatait. Ez teljesen új dimenziót ad a darab egyik fontos kérdésének, nevezetesen, hogy mennyire őszinte Blanche, illetve miféle hazugságokra alapozta az életét.” Ellenfény

vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_010 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_065
vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_067 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_008
vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_099 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_web_086
vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_102 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_082
vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_083 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_073
vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_030 vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_WEB_089

Fotó: Dömölky Dániel