Zóna, avagy kockacukorból egy elrajzolt szívbe

Az első 2 év lesz nagyon nehéz, aztán már hátradőlhetsz.” – mondta nekem két évvel ezelőtt egy, a színházvezetésben már jártas kollégám. Igaza volt, és most már érdemes vissza is nézni. Eltelt 2 évad, a Radnóti hasonlít az elképzeléseimhez, a megálmodott színházhoz, inspirálnak az eredmények, jó dolog színházat vezetni. De hogy hátradőlhetek-e most, amikor egy kemény évad elé nézünk? A szomszédban zajló építkezés idejére a színpadunk kisebb lesz, számos darabunkat vendéghelyen játsszuk, és az új bemutatóinkból hármat erre a szűkített színpadra kell megálmodnunk. 
Elhagyjuk a komfortzónánkat, kockacukornyi színházunkat, de nem költözünk, csak „tájolunk” Budapesten és vidéken is. Folyamatosan mozgásban leszünk, és elmozdulásunkkal körberajzolunk egy zónát Budapesten, amelynek a pontjait a Radnóti szellemisége is összeköti. Ezt a túlméretezett, kicsit aránytalan szívzónát jelöljük ki Radnóti zónának. Tudom, hogy van, akinek ez a „csillagtúra” kényelmetlen lesz, van, akinek kaland, én úgy fogom fel, hogy ez lehetőség arra, hogy kipróbáljuk magunkat más terekben, új közegben, ez egy izgalmas kihívás lesz és nem túlélőtúra. Nem vagyunk egyformák. Van, aki az állandóság híve, van, aki kockáztat, és van, aki kíváncsi, ez érvényes a társulatra és a közönségünkre is. 
Kedves Közönség, senki ne féljen elhagyni a komfortzónáját, mindenki üljön fel a képzeletbeli zónázóra, dőljön hátra, és jöjjön velünk hat helyszínünk mindegyikére!

Kováts Adél

 

7 helyszínen játszunk az EMMI támogatásával

Sokszor, sok helyen jeleztük már, hogy speciális évad előtt áll a Radnóti Színház a 2018|2019-es évadban. A Paulay Ede utca 52. szám alatti ingatlannal Színházunk több mint húsz éve él társbérletben egy örökölt jogviszony miatt. A színpadunk egy része a szomszédos épülethez tartozik, és a díszletszállításunk is ezen az épületen keresztül történik. A szomszédos ház bontása és építése átmenetileg érinti a színházunk működését is. Színpadunk mélysége megszűnik, leszűkített játékterünk marad. Az építkezés ideje alatt is biztosítva van a Radnóti Színház működése, nem költözünk el, nem zárunk be, hanem folyamatos mozgásban leszünk.

A kisebb színpadot igénylő előadásainkat megtartjuk a Nagymező utcában, beleértve a tervezett bemutatóinkat is, amik már a megváltozott körülmények között születnek, ám a nagyobb színpadot igénylő repertoár-előadásainkat és az új bemutatóinkból egyet más helyszínen játszunk majd. A nagyobb díszleteket igénylő előadásainkat vendéghelyre visszük.

A III. Richárd a József Attila Színházban, az Ádám almái a Katona József Színházban, a Futótűz és A párnaember az Ódry Színpadon lesz műsoron, a Bárány Boldizsár a Stefánia Palotában látható. Bizonyos előadásaink maradnak a Radnóti színpadán: Üvegfigurák; Egy piaci nap; Viva Bartók!; színArany; Szövegséták Esterházyval.

Erre a szűkített színpadra terveztük az évad négy bemutatóját, Osztrovszkij: A művésznő és rajongói címmel egy keserű komédiát Valló Péter rendezésében és Székely Csaba: 10 című zenés ősbemutatónkat Sebestyén Aba rendezésében, Harold Pinter: A gondnok című drámáját Alföldi Róbert rendezésében és az utolsót is, amit a Száll a kakukk fészkére című Ken Kesey regény Dale Wassermann-féle adaptációját Zsótér Sándor állít színpadra.

Új helyszínen, a TESLA LOFT termében mutatjuk be Hajdu Szabolcs rendezésében Branden Jacobs-Jenkins: GLORIA című előadásunkat, amit Magyarországon először láthatnak, és a LOFT teremben is először debütál színházi produkció.
A Kezdhetek folytatódni című Petri-estünke tés a felújított Radnóti-estet a Keres Emil Próbatermünkben láthatják.

Erre a sokhelyszínes évadra csak egy bérletet hirdetünk meg, ami 3 előadásra érvényes. Továbbra is előnyökkel jár, ha belépnek a Radnóti Baráti Körébe, a rendszeren nem változtattunk, a részleteket a weboldalon is olvashatják.

Fontos infó, hogy jegyvásárlást kizárólag a Radnóti csatornáin keresztül lehet továbbra is intézni. Ez minden “tájoló” előadásunkra érvényes.

A mozgásban eltöltött évadokban
a Radnóti Színház partnere a VOLVO.