Zóna, avagy kockacukorból egy elrajzolt szívbe

“Az első 2 év lesz nagyon nehéz, aztán már hátradőlhetsz.” – mondta nekem két évvel ezelőtt egy, a színházvezetésben már jártas kollégám. Igaza volt, és most már érdemes vissza is nézni. Eltelt 2 évad, a Radnóti hasonlít az elképzeléseimhez, a megálmodott színházhoz, inspirálnak az eredmények, jó dolog színházat vezetni. De hogy hátradőlhetek-e most, amikor egy kemény évad elé nézünk? A szomszédban zajló építkezés idejére a színpadunk kisebb lesz, számos darabunkat vendéghelyen játsszuk, és az új bemutatóinkból hármat erre a szűkített színpadra kell megálmodnunk. 
Elhagyjuk a komfortzónánkat, kockacukornyi színházunkat, de nem költözünk, csak „tájolunk” Budapesten és vidéken is. Folyamatosan mozgásban leszünk, és elmozdulásunkkal körberajzolunk egy zónát Budapesten, amelynek a pontjait a Radnóti szellemisége is összeköti. Ezt a túlméretezett, kicsit aránytalan szívzónát jelöljük ki Radnóti zónának. Tudom, hogy van, akinek ez a „csillagtúra” kényelmetlen lesz, van, akinek kaland, én úgy fogom fel, hogy ez lehetőség arra, hogy kipróbáljuk magunkat más terekben, új közegben, ez egy izgalmas kihívás lesz és nem túlélőtúra. Nem vagyunk egyformák. Van, aki az állandóság híve, van, aki kockáztat, és van, aki kíváncsi, ez érvényes a társulatra és a közönségünkre is. 
Kedves Közönség, senki ne féljen elhagyni a komfortzónáját, mindenki üljön fel a képzeletbeli zónázóra, dőljön hátra, és jöjjön velünk hat helyszínünk mindegyikére!

Kováts Adél

 

5 helyszínen játszunk az EMMI támogatásával

Színházunk a szomszédban zajló építkezés miatt több helyszínen játszik ebben az évadban is. Az előző évadban megtapasztalt soklakiság új tereket, új helyzeteket, új tapasztalatokat nyitott meg előttünk, idén pedig már olajozottan folytatjuk a működésünket azokon a helyszíneken, hol tavaly egytől-egyig kedves fogadtatásra leltünk.

1. helyszín:

RADNÓTI MIKLÓS SZÍNHÁZ

Ebben az évadban a szűkített színpadunkra kettő új bemutatót tervezünk: Feridun Zaimoğlu – Günter Senkel – Luk Perceval: MOLIÈRE – the passion (Hegymegi Máté rendezésében), George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Valló Péter viszi színpadra). A repertoárból a Radnóti színpadán látható: 10, Egy piaci nap (angol nyelvű felirattal is játsszuk), A gondnok.

 

2. helyszín:

ÓDRY SZÍNPAD

Itt A párnaember és a Futótűz látható, az utóbbiból angol nyelvű felirattal is játszunk előadásokat havi rendszerességgel.

 

3. helyszín:

JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ

A III. Richárd a József Attila Színházban találta meg végleges helyét erre az átmeneti időszakra. Fontos tudnivaló, hogy ez az előadás az erkélyről is nagyon jól látható.

 

4. helyszín:

RADNÓTI TESLA LABOR

Színházunk már az előző évadban is tartott előadásokat a Tesla Loft termében. Most a Loftból felköltöztünk egy emelettel feljebb, a másodikra. A Radnóti Tesla Labor nagy változás lesz a színházunk életében, ugyanis megvalósul vele egy régi vágyunk: egy második, állandó játszóhelyet avatunk. Az idei évadban továbbjátszszuk itt Hajdu Szabolcs Gloria című rendezését, továbbá három új bemutatót is tartunk:

::: a Csillagképeket Nick Payne-től Szilágyi Bálint rendezésében,
::: Franz Xaver Kroetz A vágy című darabját Alföldi Róbert rendezésében, és
::: Schwechtje Mihály és a társulat közös darabfejlesztését, a Ginát.

 

5. helyszín:

KERES EMIL PRÓBATEREM

Felújítottuk a próbatermünket, ahol műsoron tartjuk a Kezdhetek folytatódni című Petri-estünket Pál Andrással és Rozs Tamással, valamint a Radnótit, Bálint András estjét.

 

 

Erre a sokhelyszínes évadra csak az „A” bérletet hirdetjük meg a bemutatóinkra, ez 4 előadásra érvényes. Változatlanul előnyökkel jár, ha belépnek a Radnóti Baráti Körébe, a részleteket weboldalunkon olvashatják.


FONTOS, HOGY JEGYVÁSÁRLÁST KIZÁRÓLAG A RADNÓTI CSATORNÁIN KERESZTÜL TUDNAK TOVÁBBRA IS INTÉZNI. EZ MINDEN HELYSZÍN ELŐADÁSAIRA ÉRVÉNYES.

 

A mozgásban eltöltött évadokban
a Radnóti Színház partnere a VOLVO.