Párnaember_honlap

3 lépcsős program és még 1

 

Kulissza néven futó programunk a „hagyományos”, háromlépcsős színházi nevelési formát foglalja magában. Ez a foglalkozássor a felső tagozatos és középiskolás diákokat segíti az előadások értő, érdeklődő befogadásában.

1. lépcső:

Dramatikus előfoglalkozás segítségével előkészítjük a terepet a választott előadás számára az osztályteremben.

2. lépcső:

Az első foglalkozást követő 1-2 héten belül az osztállyal közösen megnézzük a kiválasztott előadást a Radnótiban.

3. lépcső:

Az előadás után pár nappal egy irányított beszélgetés keretében megvitatjuk az előadás kapcsán felmerülő kérdéseket az osztályteremben.

 
Jelentkezési lap letölthető: itt.
A programra jelentkezni a fenti jelentkezési lap kitöltésével és a radnotimuhely@radnotiszinhaz.hu címre való beküldésével lehetséges. 

 

Bónusz lépcső:

Hogy az osztály ne csak üljön a tanteremben és a nézőtéren, az előadás napján a diákok és tanáraik negyed hattól egy háromnegyed órás ún. kulisszanyitogató során bekukkanthatnak a színfalak mögötti készülődésbe, és találkozhatnak a színház háttérdolgozóival.

Kammermann Lilla

Kammermann Lili, volt RIM-es diák:

“Már kétszer voltam foglalkozáson kulisszajárással egybekötve. És őszintén ajánlom, mert tudatosan tanít a színházbajárás művészetére, hogy hogyan kell rákészülni lélekben egy darabra, és hogy hogyan dolgozzuk fel a látottakat.
 

Programunk az alábbi előadásokhoz vehető igénybe:

 
Martin Mcdonagh
A párnaember
Rendező: Szikszai Rémusz
Ajánlott korosztály: 10-12. évfolyam
Mi az a siker? Mire vagyunk képesek azért, hogy elérjük, vagy gyermekeink számára biztosítsuk, akár brutális áldozatok árán is? – Könnyen végigkísérhető ez a gondolatmenet Katurian K. Katurian író és vágóhídi dolgozó esetében, aki novellái későbbi fennmaradásáért aggódik. A foglalkozások során mi magunkról gondolkozunk. Mi az, amit változtatunk a világon és a körülöttünk lévőkön, mi az, ami általunk vagy értünk történik.
Az előfoglalkozás időtartama 90 perc
Az utófoglalkozás időtartama 45 perc
 
SZÍNARANY
RENDEZŐ: SZILÁGYI BÁLINT
Ajánlott korosztály: 6-12. évfolyam
Kreatív Arany-ismeret!
Arany János azon irodalmi alkotóink közé tartozik, akikkel mindenképpen találkozunk tanulmányaink alatt. Nem könnyű azonban igazán megismerni munkáját, írói stílusát, személyiségét a szűkös 45 perces magyarórák során. A Radnóti Miklós Színház zenével feldúsított Arany-ballada estje és a hozzá tartozó másfél órás drámajátékos, előkészítő foglalkozás azonban most megpróbálja kihozni őt az irodalomkönyvekből egyenesen az életünkbe.
Az előfoglalkozás időtartama 90 perc
 
WAJDI MOUAWAD
FUTÓTŰZ
RENDEZŐ: ALFÖLDI RÓBERT
Ajánlott korosztály: 10-12. évfolyam
Foglalkozásunk középpontja képzelőerőnk megmozgatása és az emlékekhez való kapcsolódás. Az előfoglalkozáson elképzeljük tíz évvel későbbi önmagunkat, háborús környezetben, majd többek közt érvekkel próbáljuk elfogadtatni, megértetni mi történik. 
Az előfoglalkozás időtartama: 90 perc
Az utófoglalkozás időtartama: 45 perc